7 april 2021

5 voordelen van een bedrijfsfiets

Meer dan 50% van de Nederlandse werknemers woont binnen een afstand van 15 kilometer van het werk. Slechts 25% van deze Nederlanders gaat op de fiets naar het werk. Dat meldt de Fietsersbond. Om de andere 75% te overtuigen met de fiets naar het werk te gaan, lees je in deze blog 5 voordelen van bedrijfsfietsen. De voordelen gelden voor werknemers én werkgevers.

 

 

1) Een rijdend visitekaartje

Heb je wel eens gehoord van op maat gemaakte bedrijfsfietsen? Een custom-made bedrijfsfiets is een fiets, volledig afgewerkt in de huisstijl van jouw bedrijf. Deze is zelfs verkrijgbaar met je eigen logo erop. Zo wordt jouw fietsende werknemer een rijdend visitekaartje. Adbike maakt bedrijfsfietsen volledig op maat, de mogelijkheden zijn eindeloos. Informeer gerust wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

 

2) Fiets jezelf fit met een bedrijfsfiets

Ook biedt het voor je werknemer voordelen om op de bedrijfsfiets naar het werk te gaan. Fietsen maakt je fit, zowel mentaal als fysiek. Door te fietsen naar het werk krijg je je dagelijkse portie beweging. Je gaat je ook mentaal fitter voelen. Als je fietst, maakt je lichaam de hormonen serotonine en endorfine aan. Een tekort aan deze hormonen kan zorgen voor stress- en depressieklachten. Het tegenovergestelde is ook waar: als je deze hormonen wel voldoende aanmaakt, ga je je gelukkiger voelen!

3) Minder ziekteverzuim door aanbod van bedrijfsfietsen

Een logisch gevolg van fittere werknemers is minder ziekteverzuim. Een aantal feitjes op een rij:

  • Gemiddeld zijn Nederlanders 8 dagen per jaar ziek.
  • Werknemers die op de fiets naar het werk gaan zijn gemiddeld 7 dagen per jaar ziek.
  • Als je werknemer zich fit voelt, wordt hij ook productiever.
  • De kans op depressie bij werknemers wordt kleiner.
  • Ook vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

 

4) Bespaar geld met bedrijfsfietsen

Zowel werknemer als werkgever bespaart geld als de werknemer op de bedrijfsfiets naar het werk gaat. De werknemer heeft minder kans om ziek te worden, wat hem zorgkosten scheelt en de werkgever een doorbetaling van het loon. Daarnaast is het een goedkope manier van transport. Om ook de aanschafkosten te minimaliseren kun je als werkgever overwegen de bedrijfsfietsen te leasen. Dit is uiteraard mogelijk bij Adbike.

 

5) Een bedrijfsfiets is een duurzame keuze

We noemen hem als laatste, maar het voordeel is daarmee zeker niet minder belangrijk. Bedrijfsfietsen zijn namelijk een duurzame keuze. Door fietsend naar het werk te gaan wordt de CO2-uitstoot van woon-werkverkeer drastisch verlaagd. Het is een voordeel voor het milieu én je laat zien dat je bedrijf waarde hecht aan groene, verantwoorde mobiliteit.

Meer informatie?

Adbike regelt bedrijfsfietsen van A tot Z: van custom-made design en productie in Nederland tot de financiering en rijklare levering. Neem contact op voor meer informatie.

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Stuur een bericht