18 mei 2021

Bedrijfsfiets leasen of kopen: Hoe werkt het?

Is jouw oog gevallen op onze Adbike bedrijfsfietsen, maar weet je nog niet of je een bedrijfsfiets wil kopen of leasen? Bekijk dan in deze blog de voor- en nadelen van een bedrijfsfiets kopen en een bedrijfsfiets leasen.

Het verschil tussen leasen en kopen

Het grootste verschil tussen een bedrijfsfiets kopen of leasen is het eigenaarschap. Bij het kopen van de Adbike fiets is de fiets hélemaal van jou. Dat betekent ook dat de kosten voor onderhoud en verzekering voor jouw rekening zijn. Bij een bedrijfsfiets leasen daarentegen ben je geen eigenaar, dan zitten alle kosten in een vast maandbedrag verwerkt. Voor de voordeligste optie kun je het beste contact opnemen met ons. Wij maken dan een offerte voor je op maat, rekening houdend met jouw wensen en behoeften rondom bedrijfsfietsen!

 

Optie 1: Bedrijfsfiets kopen

Het blijft wikken en wegen: de keuze om te leasen of kopen. Om je zo goed mogelijk in die keuze te helpen, hebben we een aantal voor- en nadelen van een bedrijfsfiets kopen op een rij gezet.

Voordelen van een bedrijfsfiets kopen

  • Jij bent eigenaar van je bedrijfsfiets
  • Geen vaste lasten per maand
  • Wil je hem inruilen? Dan is de inruilwaarde voor jou!


Nadelen van een bedrijfsfiets kopen

  • Het kopen vergt in één keer een grotere investering
  • Onderhoud en reparaties zijn voor eigen rekening


Kans op onverwachte kosten, bijvoorbeeld wanneer je de accu van een elektrische bedrijfsfiets moet vervangen

Optie 2: Bedrijfsfiets leasen

Een bedrijfsfiets leasen kent ook zo zijn voor- en nadelen. Hieronder staan ze op een rijtje.

Voordelen van een bedrijfsfiets leasen

  • Geen aanschafprijs, maar een vast bedrag per maand
  • Onderhoud, service, pechhulp, reparaties en verzekering zijn inbegrepen
  • Accu van de elektrische bedrijfsfiets defect? Die vervangen wij!


Nadelen van een bedrijfsfiets leasen

  • Hogere maandlasten dan bij koop


Geen eigenaarschap, wat betekent dat je de bedrijfsfiets na afloop van het contract moet inleveren (of je kunt het contract verlengen)

 

Optie 3: Sluit een servicecontract af

Heb je de keuze gemaakt voor een bedrijfsfiets kopen, maar wil je geen omkijken hebben naar het onderhoud? Dan is het afsluiten van een servicecontract een derde optie. In dat geval bieden wij een servicecontract op maat, voor reparaties, service en onderhoud.

 

Fietsverzekering afsluiten

Wist je al dat je jouw Adbike fietsen ook kunt verzekeren? Daarvoor werken wij samen met Kingpolis, de als beste geteste fietsverzekering. Met deze verzekering zijn jouw bedrijfsfietsen altijd verzekerd tegen schade en diefstal. Bij een bedrijfsfiets leasen zit deze fietsverzekering in het vaste bedrag per maand. Bij een bedrijfsfiets kopen kun je de fietsverzekering los bij ons afsluiten!

Meer weten?

Meer weten over een bedrijfsfiets kopen, een bedrijfsfiets leasen, het servicecontract of het afsluiten van een fietsverzekering? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Stuur een bericht