4 mei 2021

Van leenauto naar leenfiets

Wist je al dat een leenfiets ook een oplossing is voor autogarages, autobedrijven en schadeherstelbedrijven? Een leenfiets in plaats van een leenauto zorgt in eerste instantie wellicht nog voor wat verbaasde blikken. Waarom als automonteur iemand een fiets geven die een auto nodig heeft? Lees in deze blog alle voordelen van een leenfiets als vervanging van een leenauto. Zowel voor jou, de medewerkers als de klant.

Een uniek visitekaartje

Een op maat gemaakte bedrijfsfiets is een fiets, klassiek of elektrisch, die helemaal afgestemd is op de huisstijl van jouw bedrijf. Kleuren, patronen, logo’s en misschien zelfs wel teksten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een unieke fiets is een fiets die de aandacht trekt en zo een rijdend visitekaartje vormt voor jouw bedrijf. We hebben allemaal wel auto’s en busjes voorbij zien komen met een logo erop. Maar een custom-made fiets? Die blijft wel even in achterhoofd hangen. Voorbeelden zijn de leenfietsen van BovagAutofirst en de Autospecialist.

 

Lange ritten met een leenfiets

Jouw klanten laten natuurlijk hun auto repareren omdat ze er een nodig hebben. Meestal vanwege de grote afstanden die zij moeten overbruggen. Of simpelweg omdat ze geen ‘fietsmensen’ zijn. Nu is dat laatste wat onwaarschijnlijker, we wonen tenslotte in Nederland. Voor beide situaties is een fiets toch een uitkomst. Daarmee doelen we op een elektrische fiets.

Men kan er gemakkelijk grotere afstanden mee afleggen en bijna iedereen kan ermee fietsen dankzij de extra ondersteuning. Ook diegenen die door gezondheidsproblemen geen gebruik kunnen maken van een klassieke fiets. Wist je trouwens dat meer dan 50% van de werknemers binnen een afstand van 15 kilometer van het werk woont? Deze werknemers hebben in principe geen auto nodig, met een elektrische fiets zijn ze er zo. Zeker nu de files wat meer verleden tijd zijn.  

 

Korte ritten met een leenfiets

Een elektrische fiets concurreert daadwerkelijk met andere motorvoertuigen, maar een klassieke bedrijfsfiets is ook een interessante optie. Zo is een klassieke leenfiets het vervoersmiddel dat het minst schadelijk is voor het milieu. Zowel qua uitstoot als qua productie. Ideaal voor milieubewuste klanten die elektrisch rijden. Met een leenfiets zijn ze niet terug bij af, maar juist nog bewuster bezig. Bovendien is een klassieke leenfiets minder kostbaar in onderhoud en vergt het minder voorbereiding. Geen gestress over het hoe en wat van het opladen, maar gewoon van het standaard afhalen en klaar.

 

Geef klanten de keuze

Wij begrijpen dat een fiets als vervanging voor de auto niet voor iedereen een optie is. Ben jij wel fan van het idee? Geef jouw klanten dan simpelweg de keuze. Met een elektrische fiets komen de meesten namelijk al wel waar zij moeten zijn. Denk je dat ze nog een extra duwtje in de rug nodig hebben om op andere pedalen te trappen? Kijk eens naar de gezondheidsvoordelen die fietsen heeft. Voor je het weet rijden ze weg met een goede auto én gezond lichaam.

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een op maat gemaakte leenfiets voor jouw bedrijf? Of heb je de fiets al helemaal uitgedacht en ben je benieuwd naar de kosten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Stuur een bericht