22 april 2021

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van bedrijfsfietsen?

Een bedrijfsfiets met eigen logo: het is toepasbaar in iedere sector en biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zo worden bedrijfsfietsen ingezet als wervingstool voor nieuwe medewerkers, het promoten van bedrijven of evenementen en als leenfietsen. Uiteraard zijn er veel meer toepassingen. Weten welke dat zijn en waar onze klanten hun bedrijfsfietsen voor gebruiken? Dat lees je hieronder.

 

 

1) Woon- en werkverkeer

De meest logische reden voor een bedrijfsfiets is om je van A naar B te kunnen verplaatsen. Het is een duurzame keuze én het houdt je werknemers fit. Dat laatste sluit perfect aan bij vervoersmiddelen voor zorginstellingen en ziekenhuizen. Zo heeft Schelde Mondzorg bedrijfsfietsen in eigen huisstijl laten ontwikkelen door Adbike. Zij hebben 2 tandartspraktijken die slechts 6 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Om de tandartsen en mondhygiënisten eenvoudig heen- en weer te laten pendelen tussen de locaties, hebben zij prachtige bedrijfsfietsen laten maken.

 

2) Een bedrijfsfiets als leenfiets

Een andere toepassing van bedrijfsfietsen is om deze als leenfietsen in te zetten. Ideaal voor je medewerkers, maar óók voor je klanten. Autoschade Herstel Midden Nederland B.V. dacht precies hetzelfde. Zoals de naam al zegt kunnen particuliere en zakelijke klanten bij hen terecht voor herstel- en spuitwerk van hun auto. Klanten hebben daarvoor tijdelijk vervangend vervoer nodig. De bedrijfsfietsen met eigen logo lenen zich daar goed voor!

3) Promofiets

Ga je een groot evenement organiseren en wil je deze promoten? Dan is de bedrijfsfiets daar een ideale oplossing voor. Zeker in de grotere steden bereik je daarmee een grote doelgroep. Ook op het evenemententerrein zelf biedt een promofiets zo zijn voordelen. Op deze grote terreinen moet personeel vaak heen en weer lopen. Dat is behoorlijk tijdrovend. Een bedrijfsfiets vervult daarin een functionele behoefte.

 

4) Doe een bedrijfsfiets cadeau

Een bedrijfsfiets kun je cadeau doen als relatiegeschenk, eindejaarsgeschenk of kerstpakket. Dit is een sportief gebaar: er is aandacht en moeite in het geschenk gestoken en de waarde ligt meestal hoger dan die van een traditioneel geschenk. Wat je er als bedrijf voor terugkrijgt? Ambassadeurs! Een bedrijfsfiets leent zich ook voor winacties. Gerrie Gregoor Administratiekantoor heeft bijvoorbeeld een fiets met eigen logo laten ontwerpen om te verloten onder nieuwe klanten.

 

5) Verdien geld met je bedrijfsfiets

Heb je weleens op een camping of in een hotel overnacht? Dan ben je daar vast fietsen met eigen logo tegen gekomen. Die worden niet alleen door het personeel gebruikt, maar ook verhuurd aan camping- en hotelgasten! Zo verdient de aanschafwaarde zich vanzelf terug.

Naast de 5 toepassingen die we hebben benoemd zijn er nog veel meer. Denk aan de bedrijfsfiets als kantoorfiets of bezorgfiets. Wil je dat wij met je meedenken over de toepassing van jouw bedrijfsfiets met eigen logo? Neem contact op!

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Stuur een bericht